PLA DE MILLORA
DEL BARRI DE L'ERM.

MANLLEU
  
Entitats del barri: Fem Barri

Edició del receptari Cuines des de l’Erm de Manlleu, sorgit del Tast Gastronòmic del Barri de l’Erm

Portada Cuines des de l'Erm de Manlleu   El Tast Gastronòmic del Barri de l'Erm de Manlleu és un esdeveniment culinari, cultural i social on veïns i veïnes de Manlleu preparen diferents plats i les persones que hi assisteixen els poden tastar a un preu popular. L'objectiu és poder apropar-se i compartir les cuines del món, ja que cada plat aporta la sensibilitat dels diferents pobles i cultures d'on procedeixen els manlleuencs i manlleuenques d'avui.

El tast es fa a la plaça del Mercat Municipal de Manlleu, i forma part dels actes de les festes del barri de l'Erm, que se celebren el mes de juny. Es va fer per primer cop l'any 2005, així que per ara ja compta amb 4 edicions.

Per tal de deixar constància de la riquesa culinària tan diversa del tast, va sorgir la iniciativa de recollir en un llibre les diferents receptes que es van oferir en el 1r Tast Gastronòmic. Així, Fem Barri amb el suport de l'IDE van editar el llibre Cuines des de l'Erm de Manlleu.

La publicació va ser presentada el 23 de desembre de 2005 al Mercat Municipal. I ja se n'han fet dues edicions més, corresponents als tasts del 2006 i el 2007. La novetat és que el receptari va adoptar el format de fitxer, perquè cada any s'hi puguin incloure noves fitxes amb les receptes de les successives edicions del tast, ordenades segons si són primers, segons plats o postres.

La presentació pública del receptari del 2006 es va fer en el marc del 3r Tast gastronòmic, el juny del 2007, i el receptari del 2007 s'ha presentat durant el tast d'enguany, que ha arribat a la quarta edició.

En paraules del gastrònom ja desaparegut Llorenç Torrado, col·laborador del projecte, el receptari del barri de l'Erm "és important pels plats que recull, per la diversitat de gustos que s'hi troben i també per l'origen de la majoria de les receptes. Moltes procedeixen de la cuina familiar popular, local i antiga, representen el coneixement acumulat de moltes generacions. Altres han entrat a formar part de la cuina familiar recentment i són internacionals".


Torna al projecte

Connecta't | Crèdits | Avís legal