PLA DE MILLORA
DEL BARRI DE L'ERM.

MANLLEU
  
Medi ambient i sostenibilitat
Sortida "Fem un barri més net"  
Aquesta actuació consta de diferents accions per preservar el medi ambient i afavorir la sostenibilitat en l'àmbit del Pla de millora del barri de l'Erm, i per extensió a tot Manlleu.

Criteris de sostenibilitat
Com ja s'ha fet en el Casal Cívic de Manlleu, en tots els equipaments del barri es farà un estudi i s'aplicaran criteris de sostenibilitat i d'eficiència energètica.

Carril bici
Està previst projectar i construir un carril bici que permeti la circulació interna pel barri i que connecti amb el circuit existent de tot Manlleu.

Gestió de residus
Està previst construir una àrea de compostatge casolà i estudiar la viabilitat de construir i gestionar una minideixalleria, amb l'objectiu de millorar la recollida selectiva al barri i potenciar la implicació del veïnat en la gestió dels residus que genera.

Una primera mesura per fomentar la recollida selectiva entre la població es va fer l'abril del 2008, amb la senyalització dels punts de recollida del barri mitjançant uns cartells específics. Aquests cartells es van dissenyar segons els criteris de Lectura Fàcil perquè tothom pugui tenir present com s'han de llençar les deixalles i els materials per reciclar. Aquesta actuació es va fer en col·laboració amb l'àrea de Medi ambient de l'Ajuntament.

A més, per potenciar la implicació del veïnat en la gestió dels residus les entitats del barri de l'Erm, des del marc de la Taula d'entitats, han impulsat durant el 2008 el projecte "Fem un barri més net".  Es tracta d'una iniciativa conjunta per millorar la neteja al barri, a través de diferents actuacions per conscienciar, sensibilitzar i responsabilitzar la ciutadania per tenir cura de l'entorn i l'espai públic i de la necessitat de vetllar per la neteja i conservació dels espais compartits. Dins d'aquest projecte, l'abril de 2008 es va fer una primera actuació, que va consistir amb una sortida popular per netejar el barri, en què hi van participar més de 150 persones, amb el lema "Fem un barri més net, millorem la convivència".

  

 


Connecta't | Crèdits | Avís legal