PLA DE MILLORA
DEL BARRI DE L'ERM.

MANLLEU
  
27 persones comencen a treballar a Manlleu dins del programa "Treball als barris 2010-2011"
Data publicació: 30-12-2010

   

27 persones han començat avui a treballar a Manlleu en el marc de l'edició 2010-2011 del programa "Treball als barris", finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu. Aquest programa donarà continuïtat, almenys durant un any, a algunes actuacions de desenvolupament social del Pla de millora del barri de l'Erm, un cop acabi a finals d'aquest mes el finançament de la Llei de barris.

L'Ajuntament de Manlleu ha obtingut un import de 514.240,63 euros per realitzar accions ocupacionals, de formació i de desenvolupament local al barri de l'Erm. Aquest programa forma part de les actuacions en formació i ocupació de l'Oficina de Promoció Econòmica (OPE), i es coordina des de la Taula 2 del Pla de convivència de l'Erm, Formació d'adults i promoció de l'autonomia.

"Treball als barris 2010-2011" consta de les actuacions següents:

- Servei d'inserció per a persones del barri de l'Erm per evitar l'exclusió sociolaboral: per tercer any consecutiu l'OPE comptarà amb una tècnica de reforç en formació i inserció, per tractar de reduir l'alt índex d'aturats del barri de l'Erm i ajudar a la seva formació i inserció laboral. Aquest servei també inclourà assessorament en autoocupació.

- Dispositiu  d'inserció laboral adreçat a les dones amb més dificultats d'accés al món laboral: una novetat del programa d'enguany és la incorporació d'una tècnica per millorar  l'ocupabilitat i afavorir la inserció laboral de dones en edat laboral i amb dificultats d'accés al mercat de treball, que inclou formació instrumental i bàsica.

- Accions en sectors emergents que combinin formació i contractació: per segon any consecutiu, hi haurà dos mòduls coordinats per una responsable de gestió, amb un suport en formació i inserció i un monitor de cadascun dels mòduls següents:

- Mòdul 1: Serveis socioculturals i a la comunitat: es dóna formació i treball a 8 persones en temes relacionats amb el lleure, l'educació social, la mediació i els serveis a la comunitat, i en paral·lel aquestes persones treballaran en el camp social al barri de l'Erm.

- Mòdul 2: Horticultura i jardineria: es dóna formació i treball a 8 persones del barri de l'Erm, en situació d'atur i amb mancances formatives en el sector d'horticultura i jardineria. Això per­me­t obrir noves possibilitats d'ocupació als participants ja que a la comarca hi ha una manca d'oferta de productes hortícoles.

Plans d'ocupació:

- Millora i  manteniment d'espais urbans: s'han contractat 3 persones en situació d'atur, amb dificultats d'inserció laboral, amb la finalitat que treba­llin en la realització d'obres de millora, de manteniment en l'espai públic i equipaments, i en la neteja d'espais del barri.

- Suport social en medi obert: s'ha contractat una persona amb formació en el camp social per treballar al pati de l'escola Puig-Agut en l'obertura fora de l'horari lectiu. Compartirà l'espai de joc lliure dels joves i infants i farà una intervenció educativa per fomentar hàbits de comportament i actituds cíviques i millorar la convivència entre els usuaris de l'Escola Puig-Agut.


- Tècnic en comerç: s'ha contractat una persona per coordinar la relació amb els paradistes del Mercat Municipal de Manlleu, dinamitzar aquest equipament renovat i donar-li una major projecció. El nou mercat s'inaugurarà a mitjans del 2011.

 


Tornar

Enviat per AnnaMarta Roca


Connecta't | Crèdits | Avís legal