PLA DE MILLORA
DEL BARRI DE L'ERM.

MANLLEU
  
La regeneració urbana i el treball, a debat en una jornada a Manlleu
Data publicació: 03-02-2011

Cartell jornada "La Regeneració Urbana i el Treball"
 

El divendres 25 de febrer tindrà lloc a Manlleu la jornada "La Regeneració Urbana i el Treball", organitzada per l'Institut de Desenvolupament de l'Erm (IDE) i l'Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l'Ajuntament de Manlleu. Es farà de 9.30 a 14.30 hores al Casal Cívic Frederica Montseny (Av. Puigmal, 137-139).

Després de l'experiència de Manlleu amb el Pla de Millora del Barri de l'Erm, que va entrar a la primera convocatòria de la Llei de barris de la Generalitat i que s'ha desenvolupat entre els anys 2005 i 2010, des de l'Ajuntament s'ha constatat que un dels factors cabdals a l'hora d'aplicar un pla de regeneració urbana és el treball.

Així, aquesta jornada, que s'emmarca en el programa Treball als barris del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat, es planteja com una oportunitat per debatre i posar en comú experiències en l'àmbit de la regeneració urbana i el treball. La sessió s'adreça a personal tècnic i polític involucrat en l'aplicació de plans de barris, o bé en els àmbits de la regeneració urbana, la inserció laboral o la promoció econòmica.

El primer punt del programa serà la presentació del llibre Situació i perspectives laborals al barri de l'Erm de Manlleu: el treball com a factor de cohesió social, editat per l'IDE. Aquesta obra sorgeix d'un estudi fet a l'Erm entre els anys 2007 i 2008 pel Grup de recerca QUIT de la Universitat Autònoma de Barcelona. El presentaran l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, el responsable de Programes de Desenvolupament Local del Servei d'Ocupació de Catalunya, del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Mateo Hernando, i el director de l'estudi i membre del QUIT, Andreu Lope.

Tot seguit, la gerent de l'IDE, Betlem Parés, farà la presentació de les activitats de desenvolupament social i econòmic que s'han dut a terme en el Pla de Millora del Barri de l'Erm.

Després d'una pausa tindran lloc dues taules de treball. En la primera es debatrà sobre "Joves, treball, formació i entorn familiar". Presentarà la taula la directora de l'Àrea de Benestar Social, Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Manlleu, Àgata Gelpí. Hi intervindran el psicòleg i especialista en adolescència i joves, Jaume Funes, i el president de l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri de l'Erm, Lluís Donoso.

La segona taula de treball debatrà "A la recerca de noves oportunitats d'empreses". La presentarà la directora de l'OPE, Núria Macià, i hi intervindran l'experta en economia social i en creació d'empreses Mireia Franch, i el cap de projectes de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Pere Sirvent.

De 13.30 a 14 hores hi haurà un torn obert de participació dels assistents, i posteriorment es farà la cloenda de la jornada.

La inscripció és gratuïta i s'ha de fer abans del divendres 18 de febrer per correu electrònic (manlleu@barrierm.cat) o per telèfon (93 851 55 93), indicant nom i cognoms, institució i dades de contacte.

La jornada compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i el SOC de la Generalitat, el Fons Social Europeu i l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri de l'Erm de Manlleu.

Per a més informació, descarregueu-vos el programa clicant aquí.

 

 


Tornar

Enviat per AnnaMarta Roca


Connecta't | Crèdits | Avís legal