PLA DE MILLORA
DEL BARRI DE L'ERM.

MANLLEU
  
Més d’un centenar de persones a la inauguració veïnal del nou Parc de l’Erm de Manlleu
Data publicació: 04-01-2011

Inauguració veïnal Parc de l'Erm


Nou Parc de l'Erm

 

Nou Parc de l'Erm

  Més d'un centenar de persones van assistir a la inauguració veïnal del nou Parc de l'Erm de Manlleu, que es va fer el diumenge 2 de gener, un cop acabades les obres de remodelació d'aquest espai públic, que s'han dut a terme durant quatre mesos en el marc del Pla de millora del barri de l'Erm.

La inauguració, que va organitzar l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri de l'Erm, va constar de jocs per a la quitxalla, cantada de nadales, ball de gegants amb la Colla gegantera de Manlleu i sardanes amb la cobla Canigó. Es va fer una lectura en diversos idiomes d'una breu història del parc de l'Erm i un parlament de salutació de l'alcalde de Manlleu, Pere Prat. A més, no hi va faltar el patge reial, que va atendre tots els nens i nenes que portaven la carta per als Reis Mags de l'Orient.

El nou parc combina zones de terra i zones de paviment, i s'han eliminat barreres arquitectòniques o naturals que hi havia amb la intenció de crear un nou espai més ampli i obert. S'hi ha instal·lat una font, taules, bancs i papereres, s'hi han plantat til·lers i s'han mantingut la majoria dels arbres que hi havia. S'han creat quatre zones d'aparcament al voltant del parc, i s'obliga a reduir la velocitat als vehicles que circulen per l'entorn, per fer aquesta zona més agradable per als vianants.

Amb motiu de la celebració, l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri de l'Erm també va organitzar el dia 30 de desembre de 2010 un recital amb músics i poetes de l'Erm. El teatre de l'Escola Puig-Agut va ser l'escenari d'un recital musical a càrrec de Ferran S. Albrich, al violoncel, Ester Balasch Lozano, al piano, i Sara Balasch Lozano, al violí, i d'un recital poètic a càrrec de Montserrat Llorens Baulenas i de Sergi Oliva.

Les obres del parc de l'Erm i dels carrers del seu entorn, Madiroles i Pintor Guàrdia, les va dur a terme l'empresa Tauicesa. La direcció d'obres va anar a càrrec de l'equip redactor del projecte, Espinàs-Tarrassó, i de l'aparellador Miquel Sellés. Les obres també han incidit al subsòl, amb obres en el clavegueram i per millorar els serveis dels habitatges.

Aquesta actuació al parc i al seu entorn forma part del Pla de millora del barri de l'Erm, gestionat per l'Institut de Desenvolupament de l'Erm i les diferents àrees municipals, amb l'objectiu de donar resposta als problemes del barri, connectar-lo amb la resta de Manlleu i millorar la qualitat de vida i la convivència dels seus habitants.

El finançament de la llei de barris va finalitzar el 31 de desembre de 2010, però algunes actuacions en l'àmbit social al barri tenen continuïtat.


 


Tornar

Enviat per AnnaMarta Roca


Connecta't | Crèdits | Avís legal