PLA DE MILLORA
DEL BARRI DE L'ERM.

MANLLEU
  
Es lliuren les claus als primers reallotjats de Can Garcia
Data publicació: 23-07-2010

Lliurament de les primeres claus

 

Lliurament de les primeres clausUn moment de l'acte de lliurament de les primeres claus

 

El divendres 23 de juliol a l'Aula de Formació d'Adults Miquel Martí i Pol de Manlleu es va realitzar l'acte de lliurament de claus a les onze primeres famílies reallotjades dels edificis de Can Garcia.

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, la regidora d'Habitatge, Maria Gràcia Poblet, i el director general de Promoció de l'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Gascó, van lliurar les claus als onze primers veïns de Can Garcia que estrenaran pis a la promoció amb protecció oficial del carrer Vilamuntà de Manlleu.

A més, l'Ajuntament va obsequiar els veïns reallotjats amb un clauer de la ciutat. Es tracta de les onze primeres famílies propietàries i amb residència habitual a Can Garcia que estrenaran un nou pis en les noves promocions que s'estan construint a Manlleu. La previsió és que a partir d'ara es vagin omplint les promocions amb protecció oficial de Vilamuntà i les d'Alta Cortada i Miriana, que han d'acollir 63 famílies propietàries ocupants de Can Garcia que han volgut participar en el primer grup de reallotjaments, i que van entrar en el sorteig del 17 de març passat.

La resta de reallotjaments d'aquest primer grup s'aniran fent a mesura que es vagin completant els expedients (ja que s'han de solucionar temes pendents econòmics i jurídics, relacionats amb el registre de la propietat, bàsicament), i quan estiguin acabades les promocions d'Alta Cortada i Miriana.

Properament, la gestió del procés de Can Garcia se centrarà en les negociacions per reallotjar els llogaters.

 

Característiques de la promoció de Vilamuntà

Té 56 habitatges i està situada en un solar que dóna a la plaça Llevant i als carrers de la Indústria i de Vilamuntà. Els 56 habitatges estan distribuïts en dos blocs lineals paral·lels, de planta rectangular, amb planta baixa més tres plantes de pis, i amb una única planta soterrani, amb 56 places d'aparcament. Hi ha 40 habitatges de tres dormitoris i 16 habitatges de dos dormitoris. La superfície útil dels habitatges oscil·la entre els 50 m2 del més petit i els 74 m2 del més gran. La façana principal d'un dels blocs dóna a la plaça Llevant i consta d'un total de 24 habitatges de compravenda. Hi ha 8 habitatges per planta i un local a la planta baixa, ocupat per l'Aula de Formació d'Adults Miquel Martí i Pol, i pel local de l'Associació de veïns i veïnes de la Coromina. La façana principal de l'altre bloc dóna a un espai comunitari entre els dos edificis. Consta d'un total de 32 habitatges de compravenda, amb 8 habitatges per planta. A la planta baixa s'ha reservat un habitatge adaptat.

L'obra es basa en un projecte de l'arquitecta Mercè Castells, i ha tingut un cost de 4,81 milions d'euros. Les obres van començar a executar-se el desembre de 2007 per part de l'empresa Construcciones San José i es van acabar el 30 de desembre de 2009.


Tornar

Enviat per AnnaMarta Roca


Connecta't | Crèdits | Avís legal